Nazomeren in de vernieuwde kunsttuin in Sint-Martens-Latem

Tijdens de vernissage op zondag 9 november bij Art Center HOres in Sint-Martens- Latem, was het werkelijk op de koppen lopen met momenten. Je kon er vanaf drie uur al langs en rond 16 uur was er dan ook de speciale act van jazzster Mariana Tootsie. De mooie innemende stem van deze Brusselse met Griekse roots, zorgde voor het gepaste entertainment waarbij iedereen even stil van werd. Nadien kom men ook gebruik maken van de net heraangelegde tuin met fraaie patio, voor wie even tot rust wou komen of gewoon genieten van de immens mooie sculpturen.

Tussen het genot van een hapje en drankje kon men verder kennis maken met de kunstwerken van de twee vrouwelijke kunstenaars Ergo Linde en Gerde De Jonghe;

Ergo Linde

Van 1992 tot 2000 woonde ze in New York en werkte daar in het Sculpture Center. Haar eerste tentoonstelling hield ze in Manhattan. Nu werkt ze vanuit De Haan aan Zee. De universele taal van haar beelden tonen ons diepmenselijke emoties. Sensuele gestalten inspireren en nodigen uit tot stilte.

Gerda De Jonghe

Een vrouw met een sterke persoonlijkheid die internationale erkenning krijgt voor haar vernieuwend werk. De beelden stralen kracht en puurheid uit. Sober, rudimentair en sprekend. Deze vrije vrouw houdt van het creëren op zich en schept bijzondere vormen.

Naast de vele kunstwerken was er ook mogelijkheid om het zeer modern ingerichte kijkappartement met allerlei domotica van dichtbij te bekijken. Het kijkappartement boven de galerij is trouwens gecreëerd om de toeschouwer te laten smaken hoe kunst in een leefruimte tot zijn recht komt.

Noteer nu alvast ook de data van 29 & 30 november

Vernissage René Tavares, de kunstenaar uit Sao Tomé (Afrika) en sinds de start van Art Center HOres één van de hoofdartiesten, zal zelf aanwezig zijn.

Art Center HOres, Latemstraat 8, 9830 Sint-Martens-Latem, www.artcenterhores.com

Klik hier voor een sfeerimpressie.

——————————————–

Meer over Art Center Hores

Kom als leek of als kunstminnend toeschouwer genieten van kunst in al zijn facetten: schilderijen, sculpturen en meer dan 17 kunstenaars. Zowel gevestigde namen als veelbelovend jong talent zijn ondergebracht in de toonaangevende, nieuwe galerij van meer dan 1500 m2 expositieruimte met een prachtige beeldentuin en patio. Het gastvrije, warme en persoonlijke onthaal van de bezielster Nina Van den Bosch reflecteren haar liefde voor de mens. Authenticiteit en de juiste intentie vormen ook de basis van haar keuze van kunstenaars.

Nina Van den Bosch opende het Art Center HOres op 4 december 2008 in het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem. Met passie en inspiratie voor kunst begeleidt zij de klant en komt graag het kunstwerk vrijblijvend presenteren aan huis. Ook voor totaalconcepten waarbij een volledige ruimte, kantoor of woning met stijlvolle kunstwerken dient te worden ingericht, kan men hier terecht.

Reacties zijn gesloten.